Čet 19.07.2018

PK partner Međunarodnog natjecanja za mlade pjevače “Zinka Milanov”

Tvrtka PK redovito prati kulturna događanja u Rijeci i okolici, posebice kada su u projekte uključeni mladi. Ovogodišnje treće izdanje međunarodnog natjecanja za mlade operne pjevače „Zinka Milanov” nije moglo proći bez potpore tvrtke PK. Međunarodno natjecanja održava se u sklopu Riječkih ljetnih noći i zasigurno je jedna od vrijednih i rijetkih manifestacija koja promovira mlade glazbene talente.

Nakon trostanog programa troje finalista, Sławomir Kowalewski, bariton iz Poljske, Julia Muzychenko, sopranistica iz Rusije te Beomseok Choi, bariton iz Južne Koreje, podijelilo je ukupno šest nagrada što su, prema odluci dvaju žirija i odluci publike, dodijeljene nakon Gala koncerta. Sławomir Kowalewski dobitnik je prve nagrade stručnog međunarodnog žirija te posebne nagrade Opere HNK Ivana pl. Zajca, Julia Muzychenko pobjednica je prema odluci publike, a druga prema odluci međunarodnog žirija dok je Beomseok Choi osvojio treću nagradu međunarodnog žirija i posebnu nagradu žirija Opere HNK Ivana pl. Zajca. Dok su nagrade međunarodnog žirija, zahvaljujući pokroviteljima, novčane, one žirija riječke Opere nagrađenima osiguravaju angažman u jednoj od opernih ili koncertnih produkcija tijekom sljedeće dvije sezone. Prvu nagradu dodijelio je g. Erkki Ranta, direktor Rafinerije nafte Rijeka, drugu nagradu u ime pokrovitelja, tvrtke PK-Palfinger kran dodijelila je gđa. Nataša Rakovac-Rustja, prokurist tvrtke PK d.o.o., a treću nagradu u ime pokrovitelja Specijalne bolnice „Dr. Nemec” uručio je dr.med. Damir Štifanić.

A kad je riječ o nagradi publike, svi koji su večeras željeli zaokružiti broj ispred svog favorita, našli su se u teškim dilemama, kako su i sami govorili. „Teško je izabrati najboljeg pjevača ili pjevačicu kada su u finalu – najbolji! Jedan bolji od drugoga!”, komentiralo se u publici. Finalisti Trećeg međunarodnog natjecanja za mlade operne pjevače „Zinka Milanov”, uz troje nagrađenih, bili su i Ceren Aydin Akkoç iz Turske, Anabela Barić iz Hrvatske, Anna Litvin iz Rusije, Youdae Won iz Južne Koreje, Margareta Matišić iz Hrvatske, Leela Subramaniam iz SAD-a i Ewa Banasiak iz Poljske. Svi su nastupili uz orkestar riječke Opere, pod dirigentskim vodstvom maestra Marca Boemija te pred ispunjenim gledalištem i zadovoljnom publikom koja ih je pratila i podržavala snažnim i srdačnim pljeskom.

Čestitke svim sjajnim finalistima!