Palfinger dizalica PK 19500T i hidraulično kliznoa platforma za PALFINGER GMBH

Za njemačkog zastupnika Palfinger dizalica isporučena je još jedna “pauk” nadogradnja opremljena svim mogućnostima navlačenja, vuče i ukrcaja vozila. Pauk nadogradnja opremljena je Palfinger dizalicom PK 19500T dohvata 10 m i hidraulično kliznom platformom HK150 dužine 6300 mm. Osim navedenog nadogradnja je opremljena hidrauličnim vitlom potezne sile 5 t, brilama za vuču vozila nosivosti 5 t te hidraulično izvlačivim rampama koje su pojedinačno upravljive. Svim funkcijama nadogradnje upravlja se radio upravljanjem, ali moguće je i alternativno ručno upravljanje.  Nadogadnja je montirana na MB Actros 1835L 4×2 bruto mase 18 t. Korisna nosivosti nadogradnje je 5.330 kg.

Platforma je izrađena od inox-a s dodatnim pojačanjima koji su izvedeni radi pojačane čvrstoće. Platforma je premazana s protukliznim pemazom radi boljeg prijanjanja guma vozila. Rub platforme je zaobljen te je presvučen aluminijskim rebrastim limom radi bolje zaštite. Pomoćna šasija platforme je pocinčana. Vozilo ima dvije kuke, jedna se nalazi na vitlu i koristi se za transport karamboliranih prikolica, a druga na kraju kamiona za potrebe vuče teretnih prikolica.

Od dodatne opreme nadogradnja je opremljena kantama za smeće i pijesak, klocnama, setom držača za metlu i lopatu, inox sanducima za alat u kojima je montirana LED rasvjeta.

»Oznake