Palfinger samopodizač kontejnera PST 14 TEC3 za TRANSPORT BUTERIN

Nova Scania R 650 V8 sa Palfinger nadogradnjom za specijalni transport komunalnih kontejnera isporučena je tvrtki Transport Buterin d.o.o. iz Zadra. Obitelj Buterin je u prijevozničkom poslu od 80-ih godina prošlog stoljeća, a od 2018. godine njihova druga tvrtka Eko Recens d.o.o. bavi se obradom i zbrinjavanjem neopasnog otpada. Nova Scania ima posebno značenje za obitelj Buterin. Kompletno vozilo, kamion i nadogradnja, je izgledom i opremom vanserijsko i jedinstveno. Obitelj se potrudila u čast pokojnog Jakova Buterina, koji ih nažalost prerano napustio ove godine. Njegova strast za prema kamionima vodila je obitelj Buterin pri narudžbi i uređenju kompletnog vozila, koje je posvećeno Jakovu.

Tvrtka Transport Buterin d.o.o. preuzela je jedinstveni kamion ove namjene u Hrvatskoj. Riječ je potpuno opremljenoj novoj Scaniji R 650 V8 sa drugom osovinom podiznom zakretnom te brojnim drugim karakteristika, zbog kojih neće proći nezamijećeno na prometnicama: kamera na kabini, radna svjetla na kabini i na kraju šasije, spavaća kabina; šasija, koja ima bočne spojlere od tegljača, nosači blatobrana i tankovi za gorivo – sve u crvenoj boji, zatim šiber, kao i podizanje kabine na struju, Durabright alu felge, Opticruise mjenjač…

Kamion je opremljen Palfinger samopodizačem kontejnera PST 14 TEC 3 kapaciteta 14 t. Palfinger samopodizačem moguće je transportirati kontejnere dužine 3.000 do 4.500 mm, a zbog svoje konstrukcije širina može biti do 2.000 mm. S podizačem se upravlja putem radio upravljanja te vanjskog alternativnog ručnog upravljanja. Samopodizač ima prednje mehaničko i uzdužno hidraulično zaključavanje što osigurava kontejner pri transportu.

»Oznake