Pet 18.05.2018

Strizivojna Hrast “dovela” Epsilon pojačanja

Tvrtki Strizivojna Hrast isporučena su četiri PK šumarska kompleta – šumarska nadogradnja sa EPSILON dizalicom + PK prikolica. Kamioni su opremljeni s EPSILON dizalicama M12Z83 iz nove NEXT EPSOLUTION serije i platformama bez podnice dužine 6200 mm. Uz kamione isporučene su PK prikolice PSM200 s platformom bez poda dužine 7000 mm. Šumarske nadogradnje montirane su na kamione MAN-a TGS 33.460 6×4 i MERCEDES Arocs 2645 6×4.

EPSILON dizalica M12Z83 dohvata 8,3m opremljena je Palfinger grabilicom FG53. Upravljanje je iz visokog sjedišta tkzv. “Classic Drive” s ručnim upravljanjem. Na sjedalu i na pomoćnoj ruci dizalice smještena su po dva halogena reflektora za sigurnu manipulaciju u noćnim uvjetima. Šumarske nadogradnje na kamionima imaju aluminijske zaštite podvozja i aluminijski prednji zid. Platforma je opremljena aluminijskim ExTe šticama D10 nosivosti 10t. Na platformi je montiran nosač za grabilicu. Šumarske nadogradnje opremljene su radnim reflektorima, dva ispod prednje strane i dva na zadnjem nosaču. Kamioni imaju korisnu nosivost 12.000 kg.

Šumarske prikolice PSM 200 bruto mase 20t imaju platformu dužine 7000 mm, aluminijsku zaštitu utovarnog prostora i četiri para ExTe D7 aluminijskih štica. Prikolice imaju doboš kočnice i mehanički ovjes.

Strizivojna Hrast je jedna od najznačajnijih tvrtki u drvnoj industriji koja se bavi proizvodnjom i trgovinom drva. Tvrtka djeluje od 1996. godine u mjestu Strizivojna pokraj Đakova, a čak preko 90% prihoda ostvaruje izvozom. U 100%-tnom je privatnom vlasništvu i danas zapošljava preko 460 radnika. Većina proizvoda odlazi za Austriju, Švicarsku, Nizozemsku, Sloveniju i Švedsku. Prvi proizvod poduzeća bila je piljena građa, a danas poduzeće proizvodi elemente, posjeduje svoje sušare vlažnog drveta, vrši usluge propiljivanje daske, propiljivanje letve za izradu elemenata te posjeduje pogon za izradu lamel parketa. Zanimljivo je da je tvrtka prva u Hrvatskoj pustila u rad kogeneracijsko postrojenje za proizvodnju električne i toplinske energije na bazi izgaranja drvne biomase. Projekt je pokrenut s ciljem proizvodnje vlastite električne i toplinske energije koristeći resurse iz postojeće proizvodnje (šumska i drvna biomasa).