Čet 7.06.2018

PK ponosni sponzor 15. Drvno-tehnološke konferencije u Opatiji

PK team sudjelovao je na 15. jubilarnoj Drvno-tehnološkoj konferenciji koja se održala u periodu 4.-5.6.2018. u Opatiji u Amadria Park Hotel Royal i Grand Hotelu 4 opatijska cvijeta. Drvno-tehnološka konferencije je centralni skup drvoprerađivačke industrije i šumarstva u Hrvatskoj. Prva se održale davne 2004. godine, a od tada do danas cilj konferencije je okupiti predstavnike iz proizvodnog, trgovačkog, akademskog i institucionalnog okruženja u sektoru šumarstva, prerade drva i proizvodnje namještaja. Kao pokretač značajnih sektorskih procesa, konferencija svake godine donosi širok raspon aktualnih podataka i tržišnih kretanja ovih sektora u Hrvatskoj i zemljama Regije. Konferencija je poznata po interaktivnim i inovativnim oblicima rada pri čemu svi sudionici aktivno sudjeluju u radu skupa, bez obzira radi li se o plenarnim izlaganjima, panel-raspravama ili stručnim radionicama.

Važno je napomenuti da drvni sektor danas u Hrvatskoj zapošljava preko 50.000 zaposlenih od kojih su velika većina radnih mjesta u ruralnim prostorima  čime doprinosi ravnomjernom prostornom i ukupnom razvoju. Na konferenciji je sudjelovalo preko 300 sudionika. Važno je naglasiti da šumarski sektor sudjeluje s 10% u ukupnom hrvatskom izvozu.

Tvrtka PK d.o.o. predstavila je tehnološke novine u proizvodnji šumarskih nadogradnji, PK šumarskih prikolica te Epsilon dizalica nove M serije. Na platou ispred Amadria Park Hotela Royal izložen je kamion s Epsilom dizalicom M12Z83 i PK šumarskom nadogradnjom s aluminijskom zaštitom podvozja. Drvno-tehnološka konferencija protekla je u poučnim i ohrabrujućim raspravama gdje je zaključeno da sve industrije vezane uz drvo imaju svijetlu perspektivu. Tvrtka PK d.o.o. osluškuje i prati trendove u drvnoj industriji i kontinuirano usavršava svoje proizvode u skladu s željama kupaca.

PK team željno isčekuje slijedeću Drvno-tehnološku konferenciju i zasigurno će biti jedan od istaknutijih partnera.