Pon 20.05.2024

PK ponosni pokrovitelj WorldSkills Croatia

Tvrtka PK-Palfinger Kran protekli tjedan bila je pokrovitelj manifestaciji WorldSkills Croatia 2024. Radi se o državnom natjecanju učenika strukovnih škola gdje se čak 374 učenika natjecalo u 42 discipline koje se održalo u periodu 13 – 15.5. u čak 5 paviljona na više od 14.000 m2 Zagrebačkog velesajma. Na dijelu smo vidjeli primjerice najbolje frizere, kozmetičare, fizioterapeute, zidare, recepcionere, veterinare, ali i tvrtki interesatnih učenika mehatronike, strojarskih tehnika te CNC/CAD specijalista. Tvrtka je osigurala praktične nagrade za tri spomenute discipline koje su bile pravo osvježenje za učenike.

Osim navedenog PK tim je prezentirao tvrtku te mogućnosti školovanja i zapošljavanja u poduzeću. Najviše pažnje privukao je VR simulator koji simulira upravljanje Palfinger dizalicom u nekoliko scenarija. VR simulator je bio hit na manifestaciji i mnogi učenici i profesori-mentori su okušali svoju vještinu upravljanja dizalicom.

Manifestacija je u organizciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te je osim učenika-sudionika okupila preko 10.000 posjetitelja, poglavito učenika završnih razreda osnovih škola i učenike srednjih škola u pratnji, koji su cirkulirali Zagrebačkim velesajmom tijekom tri sajamska dana.