Palfinger Epsilon dizalica M110 Z79, šumarska platforma i prikolica za tvrtku UPTO BENŠAK

Za UPTO Benšak isporučena je šumarska kompozicija konstruirana i proizvedena u pogonu tvrtke PK. Šumarski kamion je opremljena s Palfinger Epsilon dizalicaom M110Z79 dohvata 7,9m i šumarskom platformom bez poda dužine 5600 mm. Sa kamionom je isporučena šumarska prikolica PSM 180 bruto mase 18t s utovarnom platformom dužine 7000 mm. Kamionska nadogradnja montirana je na Scania R 450 B6x4HB.

Palfinger Epsilon dizalica M110Z79 dohvata 7,9m ima visoko sjedište s ručnim komandama na sjedištu. Kao i svaka Palfinger Epsilon dizalica ima hidraulična crijeva skrivena unutar grane dizalice, zaštitu na glavnom i pomoćnom cilindru te je lakirana KTL postupkom koji joj daje dodatnu zaštitu od korozije. Dizalica je opremljena Epsilon grabilicom FG53 volumena 0,50m2 i nosivosti 5.000 kg.

Šumarska platforma konstruirana je i proizvedena u pogonu tvrtke PK od čelika visoke čvrstoće. Pomoćna šasija, kao najvažnija komponenta kamionskih nadogradnji, konstruirana je od čelika debljine 6 mm kojeg istovremeno karakterizira visoka čvrstoća i mala težina što u konačnici povećava korisnu nosivost. Platforma je opremljena teleskopskim aluminijskim šticama ExTe D10 s čeličnim gredama.

Uslužno prijevoznički i trgovački obrt Benšak jedno je od najvećih transportnih obrta u Hrvatskoj. Danas broje preko 50 kamiona za transport i manipulaciju trupaca, a svoju djelatnost obavljaju pouzdano i efikasno i jedni su od lidera ovog posla u regiji. Svoju mehanizaciju redovito obnavljaju PK šumarskim nadogradnjama s Palfinger Epsilon dizalicama.

»Oznake