Šumarska poluprikolica za UPTO BENŠAK

UPTO-u Benšak isporučena je šumarska troosovinska poluprikolica bruto mase kompozicije 39.000 kg. Teška je “samo” 5.040 kg što joj ostavlja gotovo 34.000 kg korisne nosivosti.

Šumarska poluprikolica konstruirana je bez podnice sa zaštitom podvozja od specijalnog materijala tkzv. “mono pana” iznimno laganog i istovremeno čvrstog.  Utovarna platforma dugačka je 13.600 mm i opremljena je s šest pari aluminijskih ExTe 144 štica. Prednji zid je aluminijski do visine kabine, dok su felge također aluminijske da se uštedi na težini. Prva osovina je podizna, dok su druga i treća fiksne. Poluprikolica ima zračne disk kočnice i zračni ovjes. Opremljena je wabco instalacijom sa sustavom koji osigurava kraći put kočenja i sustav protiv bočnog naginjanja.

Šumarska poluprikolica je u potpunosti konstruirana i proizvedena u pogonu tvrtke PK. S isporučenom poluprikolicom PK je proširio svoj asortiman proizvoda i ušao na tržište šumarskih poluprikolica svojim “custom made” proizvodima gdje sigurno ima prostora za svoje proizvode.

»Oznake