Šumarska nadogradnja s Palfinger Epsilon dizalicom za UPTO Benšak

Šumarska kompozicija s Palfinger Epsilon dizalicoma M110Z79 dohvata 7,9m, šumarskom platformom bez poda dužine 5600 mm te šumarskom prikolicom PSM 180 bruto mase 18t s utovarnom platformom dužine 7000 mm teška samo 2.600 kg. Kamionska nadogradnja montirana je na MB Actros 2645 L 6×4.

Šumarska platforma konstruirana je i proizvedena u pogonu tvrtke PK od čelika visoke čvrstoće. Pomoćna šasija, kao najvažnija komponenta kamionskih nadogradnji, konstruirana je od čelika debljine 6 mm kojeg istovremeno karakterizira visoka čvrstoća i mala težina što u konačnici povećava korisnu nosivost. Platforma je opremljena teleskopskim aluminijskim šticama ExTe D10 s čeličnim gredama.

Uslužno prijevoznički i trgovački obrt Benšak jedno je od najvećih transportnih obrta u Hrvatskoj. Danas broje preko 50 kamiona za transport i manipulaciju trupaca, a svoju djelatnost obavljaju pouzdano i efikasno i jedni su od lidera ovog posla u regiji. Svoju mehanizaciju redovito obnavljaju PK šumarskim nadogradnjama s Palfinger Epsilon dizalicama.

»Oznake