Palfinger Epsilon dizalica S260L i poluprikolica za tvrtku SPAČVA

Poduzeću Spačva d.d. isporučena je druga šumarska “kompozicija” sa PALFINER EPSILON dizalica S260L na tegljaču i PK poluprikolica PPSM32 buto mase 32t. Dizalica je ugrađena na tegljač MAN TGS 33.460 6×4.

Dizalica PALFINGER EPSILON S260L87 ima maksimalni dohvat 8,7m. Uz dizalicu je isporučena grabilica FG57X nosivosti 9000 kg. Radi se o jednoj od najsnažnijih dizalica u EPSILON proizvodnom programu. Sa kamionom je isporučena PK šumarska poluprikolica PPSM32 u potpunosti konstruirana i proizvedena u PK pogonu. Poluprikolica ima dvije osovine od 10t, zračni ovjes i disk kočnice. Dužina utovarne platforme je 9000 mm, a opremljena je s 4 para ExTe 144 štica. Izvedena je bez podnice s aluminijskom zaštitom utovarnog prostora.

Spačva d.d. zapošljava 850 radnika čime je jedan od vodećih poslodavaca, kako u Vinkovcima tako i u županiji. Tvrtku čini 5 tvornica: pilana, parketarija, finala, tvornica furnira te tvornica bioenergenata. Proizvodnja je najvećim dijelom okrenuta izvozu na europska tržišta, a cilj je još jači iskorak u izvozu finalnih proizvoda, prvenstveno parketa, seljačkih podova i vrata, te proizvodnji bioenergenata u čiji pogon su u posljednje vrijeme uložena znatna investicijska sredstva.

»Oznake