ŠGD HERCEGBOSANSKE ŠUME

Šumskom gospodarskom društvu “Hercegbosanske šume” d.o.o. iz Kupresa isporučene su tri šumarske kompozicije s Palfinger Epsilon dizalicama M12Z105 dohvata 10,5 m. i prikolicama PSM 240. Šumarske nadogradnje montirane su na MAN TGS 33.480 6×4 BB.

Palfinger Epsilon dizalica M12Z105 opremljena je Epsilon grabilicom FG53 volumena 0,50 m2 i nosivosti 5000 kg. Šumarska platforma izvedena je s modularnim podom u segmentima korisne dužine 6300 mm. Na podnici se nalazi oslonac za dizalicu i oslonac za grabilicu za “parkiranje” dizalice u transportnom položaju. Platforma ima čelični prednji zid za zaštitu kabine i 4 para čeličnih ExTe štica 144S. Čelične lege, prednji i stražnji zaštitni zid ofarbani su u boji kabine vozila. Platforma je opremljena s kukama za lance, dva para radnih reflektora na bočnim stranama te kutijom za alat.

Šumarske prikolice PSM 240 u potpunosti su konstruirane i proizvedene u pogonu tvrtke PK. Prikolice imaju čeličnu platformu s fiksnom podnicom korisne dužine 7000 mm. Platforma prikolice opremljena je s 4 para čeličnih štica ExTe 144S. Korisna nosivost prikolice je 13.800 kg.

ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres bave se gospodarenjem šumama i šumskim zemljištima, uzgojem hortikulturnog i sadnog materijala, lovstvom, ribolovom i rekreativnim turizmom sa godišnjim prihodom od oko 15 mil Eura. Virtualno organizacijski povezano, u poduzeću je indirektno vezano do tisuću zaposlenih uključenih u outsourcing mrežu, koju čine kompanije u oblasti drvne industrije. Društvo je organizirano koz 8 organizacijskih jedinica: Šumarije Bos. Grahovo, Drvar, Glamoč, Kupres, Livno i Tomislavgrad, Rasadnik Pržine te Direkcija Kupres. U tvrtki je prosječno zaposleno 629 osoba.

»Oznake