Palfinger Epsilon dizalica M12 Z105, šumarska platforma i prikolica za tvrtku KUŠANIĆ

Tvrtki Kušanić isporučena je PK šumarska nadogradnja s Palfinger Epsilon dizalicom M12Z105 dohvata 10,5 m. Kamion ima aluminijsku platformu dužine 6300 mm s ExTe šticama S144 nosivosti 7t. Šumarska nadogradnja montirana je na Volvo FMX 500 HP 6×4 Rigid.

Palfinger Epsilon dizalica M12Z05 opremljena je s dva teleskopa dohvata 10,5 m. Na dizalicu je montirana Palfinger Epsilon grabilica za trupce kapaciteta 0,5m2 nosivosti 5.000 kg. Palfinger Epsilon dizalica lakirana je KTL postupkom što doprinosi dugovječnosti i dodatnoj izdržljivosti čelika na koroziju. Dizalica ima “visoko sjedište” ili classic drive s ručnim upravljanjem. Cijevi hidraulike povučene su kroz granu dizalice pa su dodatno zaštićene od vanjskih utjecaja. Dizalica je opremljena Epsilon grabilicom FG53 kapaciteta 0,50 m2. Zbog uštede mjesta na kamionu za dodatne kutije za alat konstruiran je specijalan čelični spremnik ulja kapaciteta 250l koji se nalazi između prednjeg zida i kabine kamiona. Hladnjak ulja smješten je ispod dizalice i omogućava dugotrajni rad dizalice a da se ulje u sistemu ne pregrijava.

Platforma je izvedena s aluminijskim podnicom u segmentima korisne dužine 6.300 mm. Podnica je izvedena u segmentima koje je moguće lako zamijeniti u slučaju oštećenja. Nadogradnja ima aluminijski prednji zaštitni zid. Utovarna platforma opremljena je radnim reflektorima, kako na prednjem zidu, tako i na stražnjem te bočnom dijelu kamiona. Od standardne opreme kamionska nadogradnja ima nosače za lopatu i metlu te kutije za alat. Sa kamionskom nadogradnjom isporučena je šumarska prikolica PSM 240 s aluminijskom podnicom u segmentima korisne dužine 6.500 mm. Prikolica je opremljena s ExTe šticama 144 nosivosti 7t. Tvrtka Kušanić d.o.o. djeluje od 1993. godine i uglavnom se bavi cestovnim transportom robe.

»Oznake