Komunalna nadogradnja s Palfinger PK 17.001 SLD3 za Komunalne usluge Cres Lošinj

Isporuka komunalne nadogradnje s Palfinger dizalicom PK 17.001 SLD3 i stražnjim komunalnim kiperom SKK 115-4.2. Dizalica ima maksimalni dohvat 14,7 m i opremljena je Epsilon grabilicom SG 300 za potrebe manipulacije krupnim otpadom. Osim navedenog dizalica ima XST sistem za pražnjenje podzemnih/polupodzemnih kontejnera. Radi se o dodatnom hidrauličnom uređaju na kraju dizalice koji putem hidraulike upravlja kukom za otvaranje ili pražnjenje kontejnera.

Komunalni kiper ima 19 m³ zapremine i opremljen je električnom ceradom na daljinsko upravljanje. Zanimljivo je da kiperski sanduk ima mogućnost otvaranja stražnje stranice “kao knjiga” i “njihajuće”, ovisno o potrebi. Na vrhu kiperskog sanduka montiran je nosač na kojem se dizalica odloži pri transportu i čestim manipulacijama.  Nadogradnja je izvedena na Iveco Eurocargo ML180E32.

Komunalno društvo Cres Lošinj djeluje na području otoka Cresa, Lošinja i okolnih otoka – Suska, Unija, Ilovika i Srakana. Prvenstveno se bave zbrinjavanjem i gospodarenje komunalnim otpadom. Društvo zapošljavanja preko 120 djelatnika.

 

»Oznake