GRAD BANJA LUKA

Grad Banja Luka pojačao je svoj vozni park kiperskom nadogradnjom i Palfinger dizalicom. Radi se o kamionskoj nadogradnji s Palfinger dizalicom PK 11.001 SLD3 B dohvata 9,8 m i trostranim kiperom dužine 4.200 mm. Sa dizalicom je isporučena polipna grabilica zapremine 240 l s 4 lopatice. Nadogradnja je montirana na MAN TGM 18.250 4×4.

Stražnja kiperska stranica otvara se njihajuće. Pod i stranice kipera izrađene su od čelika. Na prednjem dijelu vozila montirano je hidraulično pomično vitlo sa vodilicom užeta potezne sile 3.600 kg.

Grad Banja Luka brine o svojim komunalnim poslovima između ostaloga i redovnom obnovom mehanizacije koji koriste. U odjelu za komunalne poslove rade na poslovima organiziranja i nadzora nad uređenjem i obavljanjem komunalnih djelatnosti, te poslovima u vezi s potrebama korisnika komunalnih usluga koji se tiču javne rasvjete, određivanja naziva ulica i kućnih brojeva, održavanja čistoće, zauzimanja javnih površina, podizanje i održavanje zelenih površina, korištenje obala i vodnog prostora, snabdijevanje vodom i toplotnom energijom, uređenje grobalja, prekopavanje javnih površina, odvođenje otpadnih i atmosferskih voda.

»Oznake