Palfinger dizalice PK 17.001 SLD1 i sanduci za CEDIS

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) preuzeo je tri kamionske nadogradnje s Palfinger dizalicom PK 17.001 SLD1 dohvata 10,4 m i sandukom dužine 4200 mm. Nadogradnje su montirane na Iveco ML150E25WS u PK pogonu.

Radi se o vozilima namijenjenim sektoru elektrodistribucije. U sanduku se nalaze dva nosača za transport stupova dužine do 12 m. Sanduk ima aluminijske stranice, čelični okvir i podnicu od protuklizne šperploče. Palfinger dizalice imaju radio-upravljanje i opremljene su radnom košarom nosivosti 110 kg s izolacijom od 1000 V te bušećim garniturama s bušećom glavom za tvda i kamenita tla dužine 300 i 600 mm. Bušeća garnitura opremljena je s produžetkom od 1000 mm tako da se dubina bušenja može povećati za 1000 mm.

CEDIS (Crnogorski elektrodistributivni sistem) je društvo u sastavu Elektroprivrede Crne Gore koje prvenstveno obavlja djelasnost distribucije električne energije na području Crne Gore. Glavni cilj društva je pouzdana i kvalitetna distribucija električne energije zbog čega teže stalnim ulaganjima u mrežu, objekte i mehanizaciju radi bolje poudanosti mreže te jednakih uvjeta isporuke i kvalitete električne energije za sve korisnike distribucijskog sistema. Društvo zapošljava preko 1300 djelatnika i jedno je od značajnijih gospodarskih subjekata na području Crne Gore.

»Oznake