pk-sumarske nadogradnje2

Uto 5.07.2022

Velika isporuka Palfinger šumarskih kompozicija za HRVATSKE ŠUME

Tvrtka PK-Palfinger Kran isporučila je šest šumarskih kompozicija s Palfinger dizalicama tvrtki Hrvatske Šume. Šumarske nadogradnje izvedene se na troosovincima marke MAN TGS 33.510 6×4 BL.

Nakon četiri šumarske kompozicije s Palfinger Epsilon dizalicama isporučenih prije pet godina Hrvatske šume još su jednom modernizirali svoju mehanizaciju s Palfinger Epsilon dizalicama i šumarskim proizvodima iz asortimana tvrtke PK d.o.o. Tvrtka već 30 godina konstruira i proizvodi vlastite kamionske nadogradnje i prikolice, povećava svoju mrežu ovlaštenih servisa te je support svojim partnerima u pogledu pouzdane i pravovremene isporuke dodatne opreme i rezervnih dijelova.

Čak šest šumarskih kompozicija isporučeno je ovog ljeta podružnicama Hrvatskih šuma. Radi se o značajnoj isporuci čime su Hrvatske šume osnažile vozni park tehnološki najsuvremenijim šumarskim nadogradnjama i prikolicama prilagođenim najtežim šumarskim izazovima.

Isporučene dizalice Palfinger Epsilon M12Z83 imaju maksimalni dohvat 8,3 m i opremljene su Epsilon grabiliama za trupce FG53. Šumarske nadogradnje SP160-6.2 konstruirane su bez podnice s zaštitom podvozja korisne dužine 6.200 mm. Opremljene su čeličnim legama s po 4 para ExTe D7 štica te prednjim i stražnjim čeličnim zaštitnim zidovima. Na prednji dio platforme montiran je čelični podest za odlaganje grabilice. Platforma je opremljena s dva seta zatezača s vrpcama za osiguranje trupaca pri transportu.

Prikolice su proizveden u PK proizvodnom pogonu. Radi se o modelu PSM 200 bruto mase 20 t koje imaju utovarni prostor dugačak 7.000 mm. Prikolice su opremljene INFO centrom s vagom za mjerenje ukupne mase prikolice. Platforma prikolica imaju aluminijsku zaštitu i opremljene su s četiri lege s po 4 para aluminijskim teleskopskim ExTe D7 štica za transport trupaca. Prikolice su teške samo 3.600 kg što im “ostavlja” 14.400 kg korisne nosivosti za transport trupaca.

Hrvatske šume d.o.o. je poduzeće za gospodarenje šumama I šumskim zemljištima u Republici Hrvatskoj. U svom sastavu imaju 17 podružnica i 169 šumarija. Tvrtka zapošljava preko 8.000 djelatnika. Svake godine u Hrvatskim šumama priraste 9,6 milijuna m3 drvne mase, a godišnje se sječe 5,4 milijuna m3 bruto. Radi se o velikoj količini drvne mase koja se mora brzo i efikasno distribuirati po centrima za otkup drvne mase. Osim prodaje drveta, osnovna vrijednost Hrvatskih šuma je u njihovim općekorisnim funkcijama, poput čuvanja tla od erozije, oblikovanju krajolika te posebice u promociji turizma. PK-PALFINGER KRAN d.o.o. je proizvođač kamionskih nadogradnji, prikolica i poluprikolica te generalni zastupnik proizvoda PALFINGER grupacije. Tvrtka proizvodi već 30 godina, zapošljava preko 130 djelatnika, djeluje na 3 vlastite lokacije te kroz 14 podružnica i ovlaštenih servisa u regiji.  Specijalizirana je za tzv. ‘custom made’ proizvode po željama i potrebama svojih klijenata. Posebna pažnja posvećena je servisnim uslugama te bogatoj ponudi dodatne opreme.