palfinger-dizalica-pk-nadogradnja-sanduk-dalekovod.jpg

Pet 20.05.2022

Tri Heavy Duty Palfingera za Dalekovod

Dalekovod je tvrtka s više od 70 godina iskustva u inženjeringu, proizvodnji i izgradnji elektroenergetske, cestovne, željezničke i telekomunikacijske infrastrukture. Uz domaće tržište, kvaliteta tvrtke prepoznata je u više od 80 zemalja s posebnim naglaskom na Skandinaviju. Nakon nedavne isporuke tri MAN kamiona TGS 33.430 6×6 BB CH s Palfinger dizalicom PK 33002 EH maksimalnog dohvata 19,1 metara i sandukom duljine 5500 mm, tvrtka je proširila vozni park s još tri PK nadogradnje s Palfinger dizalicama na MAN kamionima.

Riječ je o modelu TGS 41.510 8X8 BB CH s motorom snage 510 KS, ojačanom šasijom s prihvatom za 5. stabilizator, ručnim mjenjačem sa 16 brzina i pritarderom, dnevnim LED svjetlima, te naravno klima uređajem, udobnim, zračno ogibljenim, sjedalom vozača i svom standardnom sigurnosnom opremom. Kamioni su nadograđeni Palfinger dizalicama PK 100002 maksimalnog podiznog kapaciteta 30.000 kg i maksimalnog dohvata 22 metara, te aluminijskim sandukom duljine 6200 mm. Dizalice imaju i HPSC kontrolu stabilnosti koja se koristi u situacijama s nedovoljno mjesta za maksimalno izvlačenje stabilizatora.

Palfinger dizalice PK 100002 imaju maksimalni podizni kapacitet 30.000 kg i  maksimalnog dohvata 22 m. Opremljene su radnom košarom nosivosti 300 kg za radove na visini koja se brzom spojkom . Kamion je opremljen s 5 stabilizatora za bolji stabilitet pri manipulacijama tereta. Dizalice imaju HPSC kontrolu stabilnosti koji se koristi u sitaciji gdje nema dovoljno mjesta za maksimalno izvlačenje stabilizatora. HPSC kontrola stabilnosti preračunava dijagram nosivosti osvisno o stupnju izvučenosti stabilizatora. Dizalicom se upravlja putem radio-upravljanja što značajno ubrzava i olakšava manipulaciju teretom. Osim dizalica na četveroosovince je montiran sanduk model TS-6.2 dužine 6.200 mm s aluminijskim stranicama. Sanduk je konstruiran sa skošenim otvorima za vezivanje tereta na svakih 280 mm. Aluminijske stranice imaju sklopive stepenice s rukohvatom za pristup sanduku. Srednji i stražnji stupići su sklopivi i demontažni u slučaju potrebe za transportom širih tereta. U tom slučaju sanduk se ponaša kao otvorena platforma za transport tereta. Prednji zid opremljen je s dva radna reflektora te kukama za odlaganje gurtni. Cijeli kamion opremljen je s 6 radnih reflektora I čak 3 kutije za alat.