Sri 12.06.2024

Sudjelovanje na 11. međunarodnoj konferenciji o gospodarenju otpadom

PK tim sudjelovao je na 11. međunarodnoj konferenciji o gospodarenju otpadom u Poreču u terminu 5.-7.lipnja u organizaciji tvrtke Business Media Croatia, našeg dugogodišnjeg partnera na području medijske suradnje. Konferencija je okupila više od 300 stručnjaka, predstavnika komunalnih društava i tvrtki koje se bavi sakupljanjem i oporabom otpada. Predstavnici tvrtke PK d.o.o. prezentirali su najnovija tehnološka rješenja za efikasno obavljanje komunalnih usluga. Na konferenciji je prezentirano najprodavanija komunalna nadogradnja, stražnji komunalni kiper SKK115-4.2 i Palfinger dizalica PK 17.001 SLD3 opremljena grabilicom. Osim navedenog na konferenciji je predstavljena Palfinger radna košara P130A na Ford Rangeru, Epsilon dizalica C70G77 i Palfinger PK 3800 za pražnjenje podzemnih/polupodzemnih kontejnera, trostrani kiper i PK dizalica na vozilu B kategorije te komunalna nadogadnja s Epsilon dizalicom i Palfinger navlakačem te na kraju komunalna poluprikolica PPKK53 za kompaktiranje i transport komunalnog otpada.

Na Konferenciji, koja je u organizaciji tvrtke Business Media Croatia, izdavača časopisa Tehnoeko,  okupila 300-tinjak sudionika, domaći i međunarodni stručnjaci raspravljali su o svim aspektima korištenja otpada kao vrijednog resursa te mogućnostima da se dosadašnje dobre prakse primjene na što više lokalnih sredina. Kružno gospodarstvo usmjereno na recikliranje i energetsku oporabu predstavlja ključnu mjeru koja nudi priliku za oblikovanje europskog gospodarstva i društva do 2050. godine na klimatski neutralan i održiv način. A upravo su predavanja i paneli na konferenciji pokušali dati odgovor na koji način se to može i ostvariti. 

„Od vrhunskih stručnjaka koji se bave gospodarenjem otpadom imali smo priliku čuti o najnovijim tehnologijama obrade otpada, korištenju umjetne inteligencije, novim zakonskim okvirima, uspješnim međunarodnim i domaćim praksama, kao i izazovima s kojima se ovaj sektor susreće te načinima kako da se oni uspješno prevladaju.”, kazao je Nenad Žunec, direktor Business Media Croatie.