palfinger-epsilon-3 generacija-zalesina-prezentacija_2

Uto 20.09.2022

Prezentacija 3 generacije Epsilon dizalica na Šumarskom savjetovanju u Zalesini

PK tim sudjelova je na savjetovanju “Šumarsko inženjerstvo jugoistočne Europe – stanje i izazovi” koje se održalo protekli tjedan u nastavno pokusnom objektu Zalesina. Ovogodišnje 12. izdanje bilo je u organizaciji Šumarskog fakulteta Zagreb i profesora gosp. Tomislava Poršinskog. Na savjetovanju su sudjelovali predstavnici šumarskih fakulteta iz regije gdje su u trodnevnom događanju razmijenili iskustva vezano za šumarstvo. U sklopu prezentacija tehnologija i mehanizacije za izvlačenja, transport i obradu trupaca predstavljena je 3 generacija Palfinger Epsilon dizalica. Na savjetovanju su prezentirane karakteristike novog modela Epsilon šumarske dizalice, njezine prednosti i benefiti u eksploataciji. Osim navedenog predstavljen je kompletan proizvodni program za šumarstvo koji se sastoji od šumarskih nadogradnji s Epsilon dizalicama (s podnicom i bez podnice), šumarske prikolice (dvoosovinske i troosovinske, s podnicom i bez podnice), šumarske poluprikolice (s podnicom i bez podnice) te traktorske šumarske prikolice s Epsilon dizalicom.

Svi sudionici složili su se kako se radi o značajnom tehnološkom i konstrukcijskom napretku koji će 3 generaciju šumarskih Epsilon dizalica ostaviti na tronu po kvaliteti i dugovječnosti. Dizalice se počinju isporučivati od lipnja slijedeće godine, a moguće ih je naručiti već danas.

PK tim višegodišnji je pokrovitelj i sudionike savjetovanja koje se svake godine održavaju u organizaciji drugog šumarskog fakulteta regije. Radi se o vrijednom događaju za razmjenu iskustva i druženje predstavnika šumarskih fakulteta i predstavnika tvrtki koje proizvode mehanizaciju za manipulaciju trupaca.