drvno-tehnoloska-konferencija

Čet 24.06.2021

Poziv na Drvno-tehnološku konferenciju u Opatiji

nakon gotovo godinu dana bez većih sektorskih evenata, pozivamo Vas da nam se pridružite u ponedjeljak i utorak (28.-29.06) u Opatiji na 18. po redu Drvno-tehnološkoj konferenciji!

Početak pandemije mnogim se drvoprerađivačima lani činio poput crne rupe ili ulaska u najmračniji tunel. Prekid nabavnih lanaca, visoke cijene kontejnera, zastoji u globalnoj logistici te izbor novog američkog predsjednika doprinijeli su pokretanju neviđene potražnje čija je spirala kroz nekoliko mjeseci dovela do povijesno visokih cijena drva. Upravo će postpandemijsko tržište drva biti jedna od glavnih tema konferencije, a raspravljat će se i o drugim aktualnim pitanjima, problemima, ali i primjerima dobre prakse.

Tematski naglasci:

pandemijsko tržište drva i nestašica sirovina

analiza aktualnog stanja u sektoru

EU politike i EU projekti

energija iz drva

tržišni položaj hrvatskih proizvoda na globalnom tržištu

trendovi u razvoju tehnologija

brendiranje i promocija drva kao materijala

problem kadrovskog deficita

automatizacija i inovacije veća zastupljenost žena u šumarstvu i predstavljanje projekta Fem4Forest

Očekuje se kako će skup tradicionalno okupiti brojne drvoprerađivače, šumare, proizvođače parketa, građevinske stolarije i namještaja, prerađivače biomase, trgovce drvom i namještajem, investitore, dobavljače tehnologija i repromaterijala, predstavnike sektorskih sajmova, sveučilišne i srednjoškolske profesore te predstavnike nadležnih institucija. Više informacija o programu na www.drvniklaster.hr.