Pet 21.07.2017

PK proizvod izvezen u Dubai

Tvrtka  PK-PALFINGER KRAN nastavlja sa svojim provjerenim pristupom razvoja „tailor made“ proizvoda tj. razrade projektnog zadatka u skladu sa željama i potrebama Kupca. Pri tome  se koriste materijali i podsklopovi premium kvalitete,  u skladu s najnovijim tehničkim dostignućima.

Pored generalnog  zastupstva hidrauličnih dizalica PALFINGER i ostalih proizvoda PALFINGER grupacije,  po čemu smo prepoznatljivi na ovim prostorima već četvrt stoljeća, tvrtka PK-PALFINGER KRAN proizvodi  prikolice i poluprikolice, te sve veći dio svoje proizvodnje plasiramo  na inozemna tržišta. Jedan od proizvoda kojim se ponosimo je i poluprikolica za kompaktiranje i transfer komunalnog otpada s pretovarnih stanica do centara za gospodarenje otpadom.

Dubai i zemlje Zaljeva bile su u potrazi  za novim riješenjem o zbrinjavanju otpada te ih je naše postignuto tehničko riješenje za poluprikolice impresioniralo.

Cjelokupno konstrukcijsko rješenje, kao i sustav upravljanja osmislili su naši stručni djelatnici.

Hidraulični cilindri izrađeni su u proizvodnim pogonima grupacije PALFINGER,  koristeći najsuvremenija tehnološka rješenja. Pogon i autonoman rad poluprikolice osiguran je putem diesel motora snage 44 kW, a naša tvrtka posebno je ponosna na veliku silu kompaktiranja koja je konstantna cijelom dužinom poluprikolice. Maksimalna nosivost osigurana je korištenjem specijalnih čelika povećane čvrstoće i otpornosti na habanje.

U proizvodnom pogonu tvrtke PK – Palfinger Kran trenutno proizvodimo poluprikolice kapaciteta 53 m3 i 65 m3 za Dubai i Sultanat Oman. Poseban izazov predstavljalo je ponašanje svih komponenti pri ekstremno visokim temperaturama, što  smo u suradnji s partnerima sa Srednjeg Istoka uspješno savladali. Konstrukteri naše tvrtke uspješno su riješili dva dijametralno suprotna zahtjeva; prijevoz suhog, pa prema tome i laganog otpada,  koji je izuzetno teško kompaktirati, gdje mala specifična težina dovodi u pitanje rentabilnost prijevoza, te transport otpada s velikim udjelom tekućina, gdje treba riješiti problem procjednih tekućina.

Ugovor za isporuku 51 poluprikolice za samokompaktiranje otpada sklopljen je 2016. godine s poslovnim partnerom iz Dubaia.  Do sada je isporučeno 15 poluprikolica koje su u eksploataciji i pokazuju odlične rezultate, a u tijeku je proizvodnja slijedećih 20 komada za Sultanat Oman.