Sri 7.06.2017

PK d.o.o. sponzor 14. Drvno-tehnološke konferencije

Drugu godinu zaredom PK – Palfinger Kran d.o.o. sponzor je drvno-tehnološke konferencije, velikog godišnjeg skupa drvno-prerađivačke industrije Hrvatske i regije JIE, koji se 05. i 06.06. održavao u Opatiji u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera i CROBIOM-a, hrvatske udruge biomase.

Na skupu je sudjelovalo preko 350 predstavnika industrije te niza važnih sudionika političkog i institucionalnog miljea.

Teme koje su se mogle ćuti na dvodnevnoj konferenciji bile su o mogućnosti zapošljavanja u drvnom sektoru kroz mjere aktivne politike zapošljavanja te važnost  drvno-prerađivačke industrije za gospodarski demografski opstanak ruralnih krajeva. Kroz razne panel rasprave stručnjaci iz drvno-prerađivačke industrije raspravljali su o ulozi nadležnih institucija i gospodarske diplomacije u poticanju izvoza, obrazovanju operatera najnovijih tehnologija te  isplativosti kogeneracijskih postrojenja.

Tvrtka PK Palfinger Kran d.o.o. predstavila je svoje PK proizvode za  šumarstvo. Šumarske prikolice i poluprikolice za transport trupaca i ostale drvene građe te Palfinger Epsilon dizalice.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Ureda Predsjednice RH, Hrvatskog sabora, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te ureda rektora Sveučilišta u Zagrebu, dok je Ministarstvo poljoprivrede suorganizator.

 

Za više informacija o  samoj konferenciji posjetite njihovu službenu web stranicu

http://www.drvna-konferencija.hr/