Čet 2.07.2015

Novi moderan i funkcionalniji pauk na pulskim ulicama

Od jučer pulskim ulicama, pogotovo onim najfrekventnijim središta grada, patrolira novi pauk Pula parkinga. Novi pauk s PK nadogradnjom PALFINGER dizalica 17500T i fiksna platforma F100 – najsnažnije je i najmodernije specijalno vozilo za premještanje vozila.

 

– Riječ je o ulaganjima u modernizaciju, novi pauk bit će puno brži i efikasniji, odnosno funkcionalniji od dosadašnjeg. Prema karakteristikama riječ je o trenutno najboljem vozilu na tržištu, koji je javnom nabavom uzet vrlo povoljno obzirom na karakteristike. Riječ je o ulaganju kojim ćemo unaprijediti rad što je pogotovo važno u ljetnim mjesecima, kaže direktor Pula parkinga Branislav Bojanić.

Oduševljenje novim vozilom nije krio voditelj službe pauka u Pula parkingu Dubravko Kolec, koji je istaknuo da novi pauk može premještati čak i mini-buseve, da o raznim kombijima i ne govori. Pritom ističe puno brže, s obje strane vozila, djelovanje prilikom premještanja vozila, te prilagođavanje vozila gradskim uvjetima vožnje.

S PALFINGER dizalicom PK 17500T može podizati 4,5 tone teška vozila. Tu je i kompletno elektroničko upravljanje, novi koncept dizalice prema najvišim normama gdje je osigurana zaštita radnika ili oštećenja vozila.