Sri 11.12.2019

Novi modeli Palfinger dizalica u klasi 30 do 40 metar tona

Palfinger je predstavio četiri nove dizalica TEC klase. Radi se o modelima PK 37.002 TEC7, PK 35.502 TEC5, PK 30.002 TEC 7 i PK 28.502 TEC5. Sva četiri modela karakterizira kombinacija beskonačnog kuta zakreta i širokog raspona tehničkih karakteristika.

Sa fly jib-om Palfinger dizalcia PK 37.002 TEC7 ima najbolji dohvat u klasi i nevjerojatnu snagu i na 35m dohvata. Dizalice imaju DPS-C sistem ili The Dual Power System Continuous koji doprinosi povećanju maksimalnog podiznog kapaciteta na fly jib-u u svim pozicijama. To znači da se dizalice mogu jednako korisno koristiti pri dizanju teških tereta ili pri radu na visinama pri radu na primjerice krovovima. Dizalice ima puno serijskih ili dodatnih opcija, kao naprimjer GEOM, FSTAB i LOAD.

Sve dizalice opremljen su tkzv. komfornim opcijama koje omogućavaju jednostavniji, sigurniji i brži rad operatera. Neke od tih opcija su SOFT STOP, HPSC-LOAD i DPS-Plus).

Sve četiri dizalica mogu se koristiti u kombinaciji s fly jib-om. Palfinger dizalice PK 37.002 TEC 7 i PK 30.002 TEC 7 opremljene su sistemima MEXT i WEIGH. MEXT sistem automatski prilagođava maksimalni podizni kapacitet jednog ili dva mehanička produžetka. WEIGH sistem omogućava operatoru da direktno mjeri teret pri radu tako da odmah zna na kojim dohvatom može teretom manipulirati. Tu je i opcija Return Oil Utilization koja omogućava brži rad hidrauličnih produžetaka. Opcija se može manualno isključiti, odnosno uključiti. Dizalica imaju u SOFT STOP opciju koja pri naglom prekidu funkcije postepeno zaustavlja dizalicu da se nebi dogodili trzaji gane i oštećenja tereta.

Palfinger dizalica TEC opreme dizajnirane su za specijalne zadatke gdje je potrebna dodatna doza preciznosti i snage. Novi modeli dizalica spremne su za sve kompleksne radove u urbanim sredinama, radove gdje je potreban dugačak dohvat ili pak snaga pri manipulaciji i transportu većih teških tereta.

.