Sri 18.11.2015

Isporuka šumarskih vozila za Cedar d.o.o.

Dana 17. studenog, 2015.isporučeno je 3 od ukupno 6 naručenih šumarskih nadogradnji tvrtki Cedar d.o.o. za radove u šumarstvu.
Naime, radi se o isporuci dizalica nove serije „THE NEXT EPSOLUTION“, model M12Z91 maksimalnog dohvata 9,1 m. Postoji mogućnost isporuke dizalice 10,5 m hidrauličnog dohvata što predstavlja najdužu Z ruku na tržištu. Visoko sjedište „MASTER DRIVE“ sa servo upravljanjem predstavlja vrhunac udobnosti i sigurnosti operatera. Multi-funkcionalni naslon za ruke sa komandama za upravljanje stabilizatorima i dodatnim funkcijama, ergonomično dizajniran joystick te sklopivo Grammer sjedište samo su neke od prednosti koje PALFINGER EPSILON pruža svojim korisnicima. Tu je uključena i opcija EPSHOOD – pneumatski sklopiva zaštita operatera koja spada u sam vrh tehničkih inovacija.
Šumarska platforma bez podnice sa 4 para ExTe štica E-6 također je vrlo male težine. Sve nadogradnje napravljene su na vozilima marke Volvo FH.
Uz svaku šumarsku nadogradnju isporučena je i šumarska prikolica PSM 200, vlastiti proizvod tvrtke PK d.o.o. Sa izuzetno malom vlastitom težinom od samo 3660 kg i ugrađenim ECO-tronic sustavom (info centar s vagom i monitorom za mjerenje ukupne mase prikolice) koji obuhvaća:
EBS (Eletronic Braking System) – osigurava kraći put kočenja
ALB (Automatic Load-dependent Braking) – prilagođava silu kočenja opterećenju prikolice
TRS (Trailer Roll Stability) – osigurava prikolicu od bočnog prevrtanja.