Pon 3.12.2018

Isporuka četiri nadogradnje za Hrvatski autoklub

Hrvatski autoklub preuzeo je četiri PK nadogradnje za pomoć na cestama. Nadogradnje će biti raspoređene po cijeloj Hrvatskoj i biti će na raspolaganju korisnicima HAK usluga.

AK Crikvenica pojačala se s pauk nadogradnjom. Na MAN TGL 12.220 4×2 montirana je Palfinger dizalica PK 13500T i hidraulično nagibno/klizna platforma HK130 dužine 5850 mm. Kompletna pomoćna šasija je pocinčana. Na platformu su montirani preklopne užice za vezivanje tereta. Platformom se upravlja putem radio upravljanja. Na zadnjem kraju vozila nalaze se brile nosivosti 1500 kg, a komande za korištenje brila su iza zadnjih kotača. Palfinger dizalica PK 13500T ima dohvat 8m a na kraju dizalica je montiran hidraulični križ za transport vozila nosivosti 4t sa hidrauličnim podešavanjem težišta vozila. Dizalicom se također upravlja radio upravljanjem. Od dodatne opreme montirane su kutije za alat, kanta za smeće, kanta za vodu, nosači za metlu i lopatu te LED radni reflektori na prednjem dijelu platoforme i na zadnjem kraju kamiona.

AK Vinkovcima isporučena je vučna služba s posebnim kranom u sredini hidraulično klizne platforme. Na MAN TGL 10.194 4×2 montirana je platforma dužine 5700 mm. Platforma ima i hidraulično izvlačive rampe na zadnjem dijelu dužine 1500 mm za lakše navlačenje vozila. Po rubu platforme su predviđene rupe za lakše pričvršćenje vozila. Na prednjem dijelu platforme nalazi se hidraulično pomično vitlo. Nadogradnja je opremljena i brilama nosivosti 1500 kg na zadnjem dijelu vozila. Od dodatne opreme nadogradnja je opremljena radio upravljanjem, kutijom za alat sa rasvjetom, kantom za smeće, kantom za vodu, LED signalizacijom, nosačem za metlu i lopatu te radnim reflektorima na platformi i zadnjem dijelu vozila.

AK Sesvete preuzele su četvrtku PK nadogradnju za vučne službe na MAN TGL 10.220 4×2, radi se o hidraulično kliznoj platformi HK100 dužine 5700 mm. Platforma je opremljena hidrauličnim pomičnim vitlom koji ima kuku za transport prikolica. Na zadnjem dijelu vozila montirane su brile nosivosti 1500 kg. Platformom i vitlom se upravlja preko radio upravljanja. Nadogradnja je također opremljena sandukom za alat sa rasvjetom, kantom za smeće, kantom za vodu, krovnom LED signalizacijom nosačima za metlu i lopatu te radnim reflektorima na platformi i stražnjem dijelu vozila. Na prednjem dijelu vozila montirano je elektro vitlo sa sajlom i kukom za izvlačenje vozila.

Za AK Pula isporučena je aluminijska hidraulično klizna platforma HK75 dužine 5510 mm montirana na Iveco Daily 70C17. Platforma ima hidraulično pomično vitlo i kuku predviđenu za transport prikolica. Na rubu platforme izvedene su rupe za pričvršćenje tereta, a na kraju postoje tri pozicije za smještaj koloture za vođenje sajle pri izvlačenju vozila. Platformom se upravlja preko radio upravljanja. Vozila ima i brile za vuču vozila. Od ostale opreme na vozilo su montirane kutije za alat, kutija za smeće, kanta za vodu te nosači za metlu i lopatu.

Hrvatski autoklub je nacionalna, neprofitna i nestranačka udruga u koju su udruženi autoklubovi, te građani, vozači i vlasnici vozila na motorni pogon. U ovom trenutku u Hrvatski autoklub udruženo je 70 autoklubova s cijelog područja Republike Hrvatske, a udruga broji više od 227.000 aktivnih članova i korisnika članskih pogodnosti. Hrvatski autoklub redovno svoja vozila nadograđuje u tvrtki PK i svakom novom nadogradnjom teži prilagoditi se današnjim potrebama svojim korisnika.