Uto 26.09.2017

25 godina tvrtke PK – Palfinger Kran d.o.o.

U petak 22.09.2017.  tvrtka PK – Palfinger Kran d.o.o. proslavila je 25. godišnjicu rada.

Na velikoj proslavi koja se održala na prostoru našeg centralnog proizvodno-servisnog pogona, sudjelovali su brojni prijatelji i poslovni partneri.

Okupljenima su se obratili osnivači tvrtke Andrej Rustja i Nataša Rakovac-Rustja ispričavši našu priču koja je započela davne 1992.godine u njihovoj obiteljskoj kući. Kroz godine prodaja hidrauličnih kamionskih dizalica Palfinger za koje smo generalni zastupnici u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Albaniji, ubrzano je rasla te se ukazala potreba osnivanja vlastitog proizvodnog pogona za izradu kamionskih sanduka, kipera, ugradnju dizalica i izradu ostalih  nadogradnji na vozilima. Paleta kamionskih nadogradnji i broj prodanih dizalica od tada se povećava još bržim tempom. Do danas je na našem tržištu prodano ukupno 2030 dizalica, preko 2300 različitih nadogradnji, te 250 prikolica i poluprikolica iz vlastite proizvodnje.

U proteklim godinama razvili smo se u vodećeg nadograditelja u Hrvatskoj te vlastite proizvode izvozimo u Njemačku, Austriju, UAE i Finsku.

Zapošljavamo stotinjak djelatnika u RH, najvećim dijelom u proizvodnji, te još dvadesetak u vlastitim tvrtkama Palfinger Srbija d.o.o., osnovanoj 2005.godine i Palfinger BH d.o.o. osnovanu 2011.godine.

Na proslavi prisutnima su se obratili čelni ljudi Palfinger koncerna Hubert Palfinger sen. i Hubert Palfinger jr. te direktor Palfinger Europe Gerhard Sturm, naglasivši da se poslovni odnos s obitelji Rustja u proteklih 25 godina pretvorio u duboki prijateljski odnos obilježen velikim uzajamnim povjerenjem. Također tvrtki su čestitali župan Zlatko Komadina te predsjednik HGK-a  ŽK-a Rijeka Vidoje Vujić uručivši priznanje Hrvatske gospodarske komore povodom 25 godina postojanja  i uspješnog poslovanja.

Uz prisjećanje na brojne uspješne suradnje svi uzvanici uživali su u dobroj atmosferi za koju su se pobrinuli glazbena grupa Fortunal, muška klapa Kastav i kao posebno iznenađenje, mješoviti pjevački zbor Josip Kaplan.

I nadalje ćemo ustrajati na konceptu koji od samog početka poslovanja donosi dobre rezultate; zajedno s Palfinger proizvodima i našom „custom made“ nadogradnjom osigurati tržištu regije vrhunski proizvod.